DE CAST

BERTUS

Laus Steenbeeke

Laus Steenbeeke speelt stadsarchivaris Bertus, die op zijn sterfbed het roerige verleden van Almelo doorleeft. Hij is geen onbekende in Twente. De acteur uit Borne speelde eerder de hoofdrol in het theaterspektakel over de boerenopstand in Tubbergen. Daarvoor speelde Steenbeeke een hoofdrol in het theaterstuk STORK!

STELLA

Renée de Gruijl

Bertus wordt verpleegd door Renée de Gruij die Stella speelt. Ze mag zich met recht een veelzijdig actrice noemen. Zo was Renée onder meer te zien in de televisieseries SpangaS, Flikken Maastricht en Mocro Maffia. Ze deed ook mee aan The Voice of Holland.

WATERMAN

Laurens ten Den

Laurens ten Den is verteller en vertolkt de rol van waterman. Hij werd bekend met zijn rol in de soapserie Van Jonge Leu en Oale Groond. De Enschedeër speelde mee in Van Katoen & Nu en was artistiek aanjager bij STORK!

LANDMAN

André Manuel

André Manuel is verteller en vertolkt de rol van landman. De Diepenheimer timmert al flink wat jaren aan de weg als succesvolle cabaretier en muzikant.

SOOFIE

Merel Kappenburg

Met een grote rol in Van Katoen en Water komt haar droom om later te zingen, dansen en acteren uit. Merel Kappenburg speelt Soofie, de liefde van Gijsbert. 

GIJSBERT

Bart Klop

Bart Klop wordt gezien als een veelzijdig en veelbelovend acteur. Van Katoen en Water is een van zijn tot nu toe grootste rollen. Hij speelt Gijsbert, de jongere versie van Bertus en de liefde van Soofie.