HET PROJECT

Net als bij Van Katoen en Nu en Het Verzet Kraakt, ligt ook bij deze stadsmusical de focus vooral op het community-aspect. De geschiedenis van de stad is immers een geschiedenis van mensen. Van Katoen en Water is een project waarbij mensen met verschillende achtergronden met elkaar worden verbonden en hun vaardigheden ontwikkelen. Aan het project werken meer dan 300 deelnemers mee. Van Katoen en Water is een verhaal voor, door en van Almelo, maar ook heel erg leuk om te bezoeken als je niet uit deze voormalige textielstad komt.

LOCATIETHEATER OP HET INDIETERREIN

Van 24 augustus tot en met 17 september is het Indiëterrein in Almelo opnieuw het podium voor een meeslepende theaterproductie. Van Katoen en Water speelt zich af op de plek waar Almelo groot is geworden: het voormalig fabrieksterrein van textielbedrijf Koninklijk Ten Cate. Het terrein is sinds honderden jaren bekend onder de naam Indiëterrein.
Hoewel het momenteel wordt ontwikkeld tot een eigentijds woon-, werk- en leefgebied, blijft het historische karakter van de plek behouden. Met deze theatervoorstelling wordt een oud verhaal naar een nieuwe wijk gebracht.